Xiaomi Mi 8, Fon Hampir Sempurna

Share
Embed
  • Published on Sep 8, 2018
  • Xiaomi Mi 8 dengan rekaan seperti iPhone X menempatkan dirinya di dalam kalangan peranti flagship bajet bersama Mi Mix 2s, Oneplus 6 dan Zenfone 5z.
    Jika dibandingkan pada harga Mi 8 antara yang termurah di pasaran..tetapi baru-baru ni muncul lagi satu pencabar baru!

    Ikuti kami,
    Instagram goo.gl/ocsHt3
    Twitter goo.gl/uuy3bz
    Facebook goo.gl/5ZcqEK
    #XiaomiMalaysia #Mi8
  • Science & TechnologyScience & Technology

Comments • 488

  • Paan Skyfire
    Paan Skyfire 17 days ago

    Harga bape??

  • PUBG MOBILE
    PUBG MOBILE 20 days ago

    Masa mengecas 30 saat 50%?

  • Nur Hafeezul Shamshol
    Nur Hafeezul Shamshol 28 days ago

    Kau punye review xbest lah

  • Blank Tae
    Blank Tae Month ago

    Kenapa susah sekali nak jumpa fon ni kat kedai fon

    • AIMAN SHAMIN
      AIMAN SHAMIN 2 days ago

      Blank Tae dalam fb bersepah,lgi murah dari kedai

  • Aliff Sidek
    Aliff Sidek Month ago

    Baru perasan BGM lagu Artic Monkey

  • Raof Ridzwan
    Raof Ridzwan Month ago

    Letak kotak dia terbalik

  • Sufian Saupi
    Sufian Saupi Month ago +1

    Tgk review sambil layan lagu background review nie.. mmg kena bang haikal. Terbaikk !

  • Syauqi Sukri
    Syauqi Sukri 2 months ago

    Berape watt charge ni pakai,sampai 0 ke 50 mengambil mase 30 saat

  • Machine gun16
    Machine gun16 2 months ago

    Nak tanya mi 8 ni dia setakat kena air hujan boleh je kan ?

  • Dak Gedik
    Dak Gedik 2 months ago

    Berangan nk beli hope tecapai hajat qu. Tolong Aamin kn ea hehe

  • BOBBY wasabi
    BOBBY wasabi 2 months ago

    Harga?

  • Zen Zen
    Zen Zen 3 months ago

    Seriously aq suka cara dia cakp hahaha.. Tak lah aq tlalu fokus tgok video at least ade la gelak sikit 😂😂😂

  • Astrah Maybe
    Astrah Maybe 3 months ago

    whyy ! whyy youtube now .ads panjang giler smpai 6 kali . aku tknk beli pun aku just nk tgk review nihh . hmm mmg dramaa betul laa .
    #aku je ke yg kene mcm nih 🤦

  • Khairul Redzuan
    Khairul Redzuan 3 months ago

    0.53 jwpan padu😂😂😂

  • Sjsudmdiwkx Sj
    Sjsudmdiwkx Sj 3 months ago +2

    6:33 "so dye bleh charge 50% dlm mse 30 saat".. 30 saat😂😂

  • Fraisrahmat Rahmat
    Fraisrahmat Rahmat 3 months ago

    Awat saya punya mi8 tak ada face unlock,macam mana nak bagi ada?

  • Az Fad
    Az Fad 3 months ago

    50% = 30saat.. Rekod baru.. :)

  • beast Afif
    beast Afif 4 months ago

    LEBIH BETTER. power2

  • ShazimanHisyam2015 abtal

    Sya yg pakai iphone pun” nak tukar xiaomi ni

  • Amirul Mazli
    Amirul Mazli 4 months ago

    Aku dengar lagu fifa kat situuu

  • Amirul Mazli
    Amirul Mazli 4 months ago

    Lagu background stylo bro #monkeyss

  • Naufal Aniq
    Naufal Aniq 4 months ago

    Doakan aq dpat beli fon ni....

  • Brother Zan
    Brother Zan 4 months ago

    Xiaomi mi 8se Ade X?

  • Mr PPT
    Mr PPT 4 months ago

    Diindonesia ,xiaomi is number 2, Because flasgship of xiaomi did not come To indonesia

  • Hazrel
    Hazrel 4 months ago +1

    Why'd you only call me when you're high? - Arctic Monkeys

  • Dr Fix
    Dr Fix 4 months ago

    Bang oii back swipe tu bukan sebelah kanan fon jerr...Sebelah kiri pom ada..check betul2 baru buat unboxing...bodoyouu

  • vanss 96
    vanss 96 5 months ago

    5:40 my reaction too😂😂😂

  • Mr Saturday
    Mr Saturday 5 months ago

    nasib jari aku panjang

  • Nazrul Zaidi
    Nazrul Zaidi 5 months ago

    Bang haikal ada kat kuala kangsar ke ni

  • Fahrol Hadi
    Fahrol Hadi 5 months ago +1

    6:30 hahaha pergh laju gila charge ...

  • Rafael unknown
    Rafael unknown 5 months ago

    Mi 9 plk

  • Khairul Ikhwan
    Khairul Ikhwan 6 months ago

    30 saat?

  • Amir Izmin
    Amir Izmin 6 months ago

    Xiaomi mi 8 or honor view 20?

  • Hanio Frimm
    Hanio Frimm 6 months ago

    2 je fail model ni....xde sd card dgn audio jack

  • Athirah Aiza
    Athirah Aiza 6 months ago

    Antara xiaomi Mi 8 dgn xiaomi mi a2 mana lgi bgus?

    • Firdaus Aziz
      Firdaus Aziz 5 months ago

      Mi8 smestinya. Cipset lbh power, screen amoled, bateri lbh bsr, camera lbh power (ada OIS)

  • ahmad nalzam
    ahmad nalzam 6 months ago

    Bro aku tgk kat utube hp ni kalis air

  • Hamzi Hanif
    Hamzi Hanif 7 months ago

    Tulosan shot by mi8 tu mmg xboleh buang ke?

    • Firdaus Aziz
      Firdaus Aziz 5 months ago

      @Hamzi Hanif kalu ap set spec 6+64, bwh 1.3k blh dpt. Kalu nk myset, 1.5k

    • Hamzi Hanif
      Hamzi Hanif 5 months ago

      @Firdaus Aziz skrg dh RM berapa ek?

    • Firdaus Aziz
      Firdaus Aziz 5 months ago +1

      Boleh disable kt camera setting, tick-off device watermark

  • Tengku Auris
    Tengku Auris 7 months ago

    Poco ttp menag😎

  • Moza Adam
    Moza Adam 7 months ago

    Waiting MI9

  • sorayafood catering
    sorayafood catering 7 months ago

    64gb storage berapa banyak gambar boleh simpan?and berbaloi ke 64gb storage ni?

    • Firdaus Aziz
      Firdaus Aziz 5 months ago

      Pic simpan kt Google Photo la bro, unlimited storage plak tu

  • RizalDude
    RizalDude 7 months ago

    Hmmmmmm xde audio jack....mcm mana nak main sambil pakai powerbank sia

    • Firdaus Aziz
      Firdaus Aziz 5 months ago

      Stakat ni pnyelesaian dia main smbil connect dgn bluetooth earphone utk audio

  • Mark Channel
    Mark Channel 8 months ago

    Mau bha beli xiaomi,
    Terpukai hati ini!!😍😂

  • Ashraf Official
    Ashraf Official 8 months ago

    Dah 4 bulan ,aku guna mi 8 ni memang puas hati ,tak dak masaalah ,main pubg pun smooth ja ,caj batery tayah tunggu lama ..ram 6gb ,ext 128gb ..setakat ni baru guna 20gb ,lain2 aku tak tau nak install apa dah ..hahaha ..vivo/oppo pun tak leh lawan dari segi kepantasan prosessor ..bahkan display untuk mi 8 ultra hd ,oppo vivo hanya hd ..

    • Ashraf Official
      Ashraf Official 7 months ago

      @yansan kua sekarang dah boleh dapat harga rm1699 untuk 128gb ,or rm1599 ..honor 8x cuma besar ,baterry pun besar ..speed lebih kurang sama ,kadang mi 8 laju 8x slow ,mi 8 slow 8x laju ..tapi dari segi paparan & kamera ,xiaomi mi 8 bagus lagi ..

    • yansan kua
      yansan kua 7 months ago

      @Ashraf Official bro harga brpa market skrg xiomi mi 8..?? n last mana bgus antara mi8 n honor 8x

    • Ashraf Official
      Ashraf Official 7 months ago

      @yansan kua yup

    • yansan kua
      yansan kua 7 months ago

      mi8 ultra hd???mesti teranggila kn

  • Hyakuya Lanz
    Hyakuya Lanz 8 months ago

    Nk button back.. slide blah kanan pun boleh la? Xiaomi s2 aku la

  • Amboo Nih
    Amboo Nih 8 months ago

    Harga brp?

  • Fadhlil Safarin
    Fadhlil Safarin 8 months ago

    Bang buat fon xiami mi max 2 lak ce terai

  • Sam'sTechSpace
    Sam'sTechSpace 8 months ago

    Abang ipar😂 (I almost died lmao)

  • muhaimin min
    muhaimin min 8 months ago

    Always cool 👍

  • Farid Yazdy
    Farid Yazdy 8 months ago

    Mcm mne battery 3400 mah tu ? Tahan x ? Especially utk main game

  • GrtWhite Shark
    GrtWhite Shark 8 months ago

    Gambo selfie hg kelakalakalakashit la.. btw hg tersilap ckp cas 50% dlm mase 30saat haha

  • nazahca official
    nazahca official 8 months ago +1

    Asyik upin ipin episode terbaru horeee

  • Hazeem Nabil
    Hazeem Nabil 8 months ago +1

    patutkah beli mi8 or ip7+ ?

    • Amzar Safiy
      Amzar Safiy 7 months ago

      mi 8, better camera than iphone x kot.. performance wise dgn battery life.. sgt cun.. battery pling kurang pon 4-5 jam SoT

    • Farid Yazdy
      Farid Yazdy 8 months ago

      Lg pon, kalau la katakan korang nk beli ip 7+ sbb camera ke, mi 8 boleh lwn camera ip x kot. Hehe. Btw, dua2 ad pros n cons. Betulkan kalau sy silap. Thanks

    • Farid Yazdy
      Farid Yazdy 8 months ago

      @Hazeem Nabil xlag langsung. Battery je xtahan.

    • Hazeem Nabil
      Hazeem Nabil 8 months ago

      @Farid Yazdy napa bro? Lag ker or battery dia lemah betul?

    • Farid Yazdy
      Farid Yazdy 8 months ago

      Kalau krg main game kuat sgt, sumpah menyesal beli Ip 7+

  • Ekky Samuel Agiantra
    Ekky Samuel Agiantra 9 months ago

    You can swipe on the right side for back menu also LOL
    For me its the best phone with cheap price and also better than pocoplasticphone

  • Hezrin
    Hezrin 9 months ago

    bro, review mi 8 vs black shark helo please...

  • Oreki San
    Oreki San 9 months ago

    Siapa sini xiaomi users?🙋‍♂️

  • khairil amri
    khairil amri 9 months ago

    Review black shark helo please

  • junior's channel
    junior's channel 9 months ago

    minit ke 6.35 : cas 50% dalam 30 saat
    aq : wat de hel

  • Shahrul Omakai
    Shahrul Omakai 9 months ago

    abg ni beli fon msti kt akulaku kn..huhuhu..kite geng la.

  • Mirul Amri
    Mirul Amri 9 months ago

    oppo a3s?

  • Irwan Faeez
    Irwan Faeez 9 months ago

    Video record 4k dpt 60@120fps x?