19 Μαΐου: Κυριακή του Παραλύτου - Τι γιορτάζουμε

Share
Embed
 • Published on May 16, 2019
 • Κυριακή του Παραλύτου ονομάζεται η τρίτη Κυριακή μετά το Πάσχα, και είναι αφιερωμένη στο θαύμα της θεραπείας του παραλύτου.
  Κοντά στην προβατική πύλη του φρουρίου των Ιεροσολύμων, απ’ όπου οδηγούσαν τα πρόβατα για τις θυσίες, υπήρχε (και σώζεται μέχρι σήμερα) μια δεξαμενή που στα Εβραϊκά λέγεται Βηθεσδά, δηλαδή «σπίτι αγάπης» ή «οίκος ευσπλαχνίας» και είχε πέντε στοές σαν υπόστεγα με καμάρες.
  Σ’ αυτές έρχονταν πολλοί άρρωστοι, τυφλοί, κουτσοί, παράλυτοι, που περίμεναν να αναταραχθεί το νερό. Γιατί ανά διαστήματα ένας άγγελος κατέβαινε στη δεξαμενή κι ανατάραζε το νερό.
  Ο πρώτος λοιπόν που έμπαινε μετά την ταραχή του νερού γινόταν καλά, απ’ οποιαδήποτε αρρώστια και αν υπέφερε.
  Δεν επρόκειτο δηλαδή για ιαματικά λουτρά, αλλά για ευεργεσία και έλεος από το Θεό, αφού μόνο ο πρώτος κάθε φορά εισερχόμενος θεραπευόταν και μάλιστα από κάθε ασθένεια.

Comments • 19

 • χρηστος Μπακολουκας

  XRONIA POLLA

 • Foteini Oustampasidou
  Foteini Oustampasidou 29 days ago +1

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΡΦΕ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΜΗΝ

 • vagia vagia
  vagia vagia Month ago +4

  Δωσμου Θεε μουΓλυκιτατε μου Ιησου την υπομονη του παραλητου και βοειθησε οταν θελεις και οσο. θελεις σε Ευχαριστω!!!!

 • Georgia GP. gr
  Georgia GP. gr Month ago +6

  Να κάνω μία ερώτηση; έχω ακούσει από μια Κύρια που έχει πάει στα Ιεροσόλυμα, στους Αγίους τόπους, και είπε ότι την έχουν πει πως αυτός ο παράλυτος, είναι αργότερα ο ένας από αυτούς τους βαρβαρους που κάρφοναν τα καρφιά στα χέρια Του Ιησού μας.
  Δηλαδή αν τυχόν είναι αλήθεια αυτό, μα ποσό μεγαλύτερη αχαριστία θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος δεν ξέρω!😓😧.
  Και όμως τότε γνώριζαν πως θα γίνουν καλά;; αν θα βουτούσαν στο νερό γιατί είχαν πλήρες εμπιστοσύνη στον Θεό , τώρα όχι ότι δεν υπάρχει αυτό σωστά;;; επειδή εμείς δεν έχουμε δει ποτέ μας Άγγελο Κυρίου αλλά ούτε, έχουμε θεωρώ βαθιά εμπιστοσύνη στο Θεό και Υιό του Ιησού, διαφορετικά, αυτό το ποτάμι μέχρι σήμερα κάθε μέρα, κυλαει έτσι;; και αυτή την ημέρα, την κανονική ή με το νέο τώρα δεν ξέρω.... πρέπει να γίνεται θαύμα επίσης αλλά δεν υπάρχει αρκετή πίστης... 😓😧⛪❤🙏 Κύριε προστατέψε με και ας γίνουν όλοι καλά κι έπειτα εγώ! Αμήν.

 • El geday skanderbeg
  El geday skanderbeg Month ago +6

  Κυριε Ιησου Χριστε ιδου ενας ταλαιπωρος και αβοηθητος που συνεχως χτυπα πορτες και βοηθεια σχεδον πουθενα ...παρακαλω πολυ αξιωσε με να βρω το πιο ελεημων ανθρωπο σε ελλαδα ....αμην !

 • Nantia Kiriaki
  Nantia Kiriaki Month ago +5

  Δόξα σοι Κύριε Δόξα σοι !!!

 • Μαρια Αγγελι

  ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ

 • Stavroulla K
  Stavroulla K Month ago +4

  Ήτα ένα μοναχικός ταλαιπωρημενος άνθρωπος που δε το βοηθούσε κανένα και ο κύριος το βοήθησε και έγινε καλά οι υποκριτές τότε του έκανα παρατήρηση πόσοι από εμάς δείχνουμε καρτερικότητα σαν το παράλυτο και πίστη στο κύριο

  • El geday skanderbeg
   El geday skanderbeg 29 days ago

   melto dunant Ευχαριστω ,ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ

  • melto dunant
   melto dunant 29 days ago +1

   @El geday skanderbeg H πιο Πλουσια και η πιο Εκμαυλισμενη Γλωσσα ταυτοχρονως...ΚΑΛΗΝ ΠΟΡΕΙΑΝ...

  • El geday skanderbeg
   El geday skanderbeg 29 days ago

   melto dunant γεισου ρε φιλε ωραια χρηση της αρχαιζουσης παρατηρω και εβλεπω ! Παλαιοθεν σεβαστε φιλε και συνανθρωπε εν τω γυμνασιω συχνακις εγραφον και εθαυμαζον τα κειμενα του Παπαδιαμαντη ,υπηρχον ο εις και ουχι ετερος τις ο οποιος εκαμεν χρηση της καθαρευουσας εν τη ταξη ...μακαρι να ελεγαμεν περισσοτερον αγαπητε φιλε αλλα δυστηχως δεν ευκαιρω λογω φορτου ερζασιας εις στο ελλεινον σχολειον του δυσβαστακτου βιου την πενιας και της επιμονου εκζητησεως της ανωθεν βοηθειας και της μετ αυτου των ασκησαντων της αρετης της αεναου αγαπης ..νυν και αει και εις τους αιωνας αμην

  • melto dunant
   melto dunant 29 days ago +1

   @El geday skanderbeg Μμμμ....Εκοφευσε στα κελευσματα η Αδερφη εν Χριστω Σταυρουλλα γι αυτο τεινεις την χειρα προς εμε... Μη φοβου τον χρυσορημωνα ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ ΖΥΛΩΤΗ...Τον ΄΄πτωχο'' να τρεμεις.Ουχι τον ΄΄πενη''

  • El geday skanderbeg
   El geday skanderbeg 29 days ago

   melto dunant Συ τεκνον βοηθησον οσον δυνασε το πλανομενον τουτον προβατον και ταλαιπωρον πλασμα του θεου τον φερων φαναρι ως ο διογενης ..αγαπησεις πλησιον σου ως εαυτον ..ο ελεων φτωχον δανιζει θεον . μακαριοι οι ελεημωνες , ουχι οι χρυσορημωνες