UNBOXING : SAMSUNG A7 2018 (MALAYSIA)

Share
Embed
  • UNBOXING : SAMSUNG A7 (MALAYSIA)
    128 GB
    BLUE COLOUR
    INSTAGRAM : revitstudio
    FACEBOOK : revitstudio/
    DON'T FORGET TO SUBSCRIBE!

Comments • 80

  • DANIAL ZAKWAN
    DANIAL ZAKWAN 22 days ago

    assalamualaikum a7 support fortnite tak bang

  • Sa Id
    Sa Id 24 days ago

    Berapa harga nya ni bang

  • New Man
    New Man Month ago

    Stop comparing the phone with different range such as iphone that cost more than a7 2018. Just keep on spec and what good with it.

  • Muhammad Daniel Adam
    Muhammad Daniel Adam 2 months ago

    5:48 shhh wkwkwk

  • Skezo
    Skezo 3 months ago

    This channel is basically Malaysian unbox therapy

  • Bagus Sekti
    Bagus Sekti 4 months ago

    Kak yg jualan S7+ baru sekarang ada gak berpe RM.

  • NURUL AIN
    NURUL AIN 5 months ago +1

    Sy suke dia compare dengan phone lain, menunjukkan dia ada knowledge mengenai phone lain..entah, sy kurang faham org xsuke dia compare dengan yang lain, dia bukan merendahkan phone ni dia just buat comparison jujur transparent..i am a7(2018) user.

  • Lil Birdy
    Lil Birdy 6 months ago

    Semua yang dislike merupakan dak" iphone yang marah di compare android😂😂

  • Nahidal Mamun
    Nahidal Mamun 6 months ago

    Abang boleh samsung galaxy m41.m50

  • Kumat che mat
    Kumat che mat 7 months ago

    Samsung A7 dgn samsung A70 ,mana baik

  • Aiman Mohammed
    Aiman Mohammed 8 months ago

    Btw boleh bagi cadangan tak phone yg camera dya nice for photography. Budget dlm RM1000. Tolong suggestttt kan pleaseeee

  • Aishah Qalesya
    Aishah Qalesya 8 months ago

    nk compare dgn iphone try compare dgn oneplus. aq rasa face recognition dia lagy laju dr iphone dan fingerprint scanner lagy padu.

  • faderck :3
    faderck :3 9 months ago

    Fingerprint dekat power on off.. Aahaha
    Baik pakai jer butang tu

  • Apooo 5
    Apooo 5 9 months ago

    Review tk best. Review appke jelah

  • mohamad firzuan
    mohamad firzuan 10 months ago +1

    Annoying. Balik2 compare dgn iphone. Compare pun dgn hp yg harga 1.3k ja. Booo.

  • Isyraf Roslan
    Isyraf Roslan 10 months ago

    Samsung keluar kan samsung galaxy a30 or samsung galaxy a7 (2018) dulu ....?????

    • Josuke
      Josuke 8 months ago

      Samsung Galaxy A7 2018 dulu.

  • iLord Wad
    iLord Wad 10 months ago

    Redmi 7 vs Redmi Note 7

  • mohd aziff
    mohd aziff 10 months ago

    nak beli la hp ni

  • Muhammad Izzat
    Muhammad Izzat 11 months ago

    Review galaxy a70 pula

  • Queen Queen
    Queen Queen 11 months ago

    Serupa hp vivo v7± bole selfie d klu teda lampu. Hp mcm ni aku suka .vivo v7+ tempat gelap pon senang sb dia ada lampu saat clls pak we atau mak we

  • mantugaul
    mantugaul 11 months ago

    ada nfc tak bos?

  • Danish Saidar
    Danish Saidar Year ago +1

    13:06 thinker studios yall 😂

  • Ramzi Ramli
    Ramzi Ramli Year ago +1

    A30 A50 plk..tgk camne..

  • Mohd Zakaria
    Mohd Zakaria Year ago

    Bro buat review samsung a50 .

  • kak nenoss
    kak nenoss Year ago +1

    tpi kenapa noti dia tak masuk eh dia mcm kalau fon tu tutup je tambah2 ws

    • Shah Neymar
      Shah Neymar 10 months ago

      bkn SME lah tu. maybe import set...

  • Jack Lee
    Jack Lee Year ago +1

    nice reference , thx a lot ~~~

  • Nazir Miskon
    Nazir Miskon Year ago +1

    Nak tnya ada LED notification tak??

  • Hardcore Boost
    Hardcore Boost Year ago

    #IPHONE NOOB
    TAPI BERTANYA IPHONE ADA BUAT SCREEN 9D KE
    AKU TAHU IPHONE TK DAPAT NK FOLLOW SAMSUNG

  • itsme meeer
    itsme meeer Year ago

    Nak tnya,antara honor 8x dengan samsung a7,mana lagi berbaloi ye?

    • Rev-It Studio
      Rev-It Studio  Year ago +1

      secara jujurnya,honor 8x still way more better

  • Hisui Ryu
    Hisui Ryu Year ago +5

    Sony Xperia Z5 letak finger print di tepi sejak 2015.

  • Hx Channel
    Hx Channel Year ago

    Baru ja aq tgk harga dia ada promo dekat mana tah rm1099

    • Hanami
      Hanami 9 months ago

      Court aritue wt promosi 989 dlm bln 3 rsenya

    • Hx Channel
      Hx Channel Year ago

      Nk beli hahah

  • Nyo! Axq_qxry
    Nyo! Axq_qxry Year ago

    Tunggu je lame2 sikit waktu harga dia jatuh nanti kat shopee ke lazada ade je orang buat harga yang berbaloi 😁

  • Nurul Putra
    Nurul Putra Year ago

    Bang beli samsung galaxy m series nak masuk malaysia.???

  • adam kent
    adam kent Year ago +1

    slow motion tak cerita, overall you make good presentation. Music bass down sikit la.

  • Nurul Nadirah
    Nurul Nadirah Year ago +1

    A7 nii waterproof atau tak?

    • Rev-It Studio
      Rev-It Studio  Year ago

      Nurul Nadirah tak,but dia water resistent sahaja,tkboleh masuk dalam air

  • Irfan Naufal
    Irfan Naufal Year ago +4

    ko nak promote handphone samsung ke ko nak jatuhkan lagi name samsung?

    • Luqman S
      Luqman S Year ago

      Muhammad Izuddin Mohd Ghazi jgn mrajuk2, da besar kan

    • Muhammad Izuddin Mohd Ghazi
      Muhammad Izuddin Mohd Ghazi Year ago +1

      @Rev-It Studio tak elok la nk banding2 mcm tu la bang
      Compare yg mid range dgn iporn 3k aduhhh
      Mcm kau cth anak yg paling lembab dlm klgn adik bradik
      Dan mak compare kau dgn kakak kau yg masuk mrsm tp kau duk tang tu je
      Merajuk tak???
      Sorry ckp je

    • Irfan Naufal
      Irfan Naufal Year ago

      ok

    • Rev-It Studio
      Rev-It Studio  Year ago

      Irfan Naufal kami review secara jujur bro,kalau ada kekurangan ke apa kami mmg akan cakap

  • Adam Daniel
    Adam Daniel Year ago

    Micro USB huh. Saya pakai a8 pkai type c huhu

  • Lanlan Crew Times GAMING

    1300... pocophone auto beli

  • Sohibul Hasan
    Sohibul Hasan Year ago

    saye beli A7 kotak nye ade gamba handpon x putih je csm kotak tu

  • ZUL SAAD
    ZUL SAAD Year ago +10

    Do lot of reading, do not under-rate other hp. Do you your homework and don't jump the gun. Keep up your good efforts and nevertheless do more research

    • The Pakerian
      The Pakerian Year ago

      tuan zul saad, u remind me of my headmaster la.

  • Scorpio Rose
    Scorpio Rose Year ago

    pergh pokok bunga tu dah macam Unbox Therapy 😂😂😂

  • Dan Long
    Dan Long Year ago

    Meizu fingerprint Kat tepi jgk.. hmmmm dh lma dh...

  • Dirty Dan
    Dirty Dan Year ago +1

    Malaysia Unboxing Theraphy

  • Mohamad sakiren
    Mohamad sakiren Year ago

    Ni usb typr c ke b ye ?

    • Luqman S
      Luqman S Year ago

      Mohamad sakiren mcm type R

  • johan pahlawan
    johan pahlawan Year ago

    Hai salam dari Indonesia.
    Kenapa orang Malaysia suka sangat nak campur bahasa.
    Kenapa tidak gunakan bahasa Melayu 100%
    Atau pun guna bahasa inggeris 100%
    Pening saya mendengar bahasa kalian

  • Fahmmizaquan 30
    Fahmmizaquan 30 Year ago +1

    Kenapa aku tengok unboxing kau ni sama macam Unbox therapy eh? Emmm 🤔 not bad bro, tpi jangan samakan IOS Dgn android

    • pisang goreng
      pisang goreng 8 months ago

      Fahmmizaquan 30 sama en,ada satu video tu mmg cringe,style dia suma mmg sama.tapi yg lain aku tgok dia dah ok sikit xda la copy paste 100%.good job

  • Zafyr Adam
    Zafyr Adam Year ago +1

    Fon ni sesuai gaming tk?

    • Zafyr Adam
      Zafyr Adam Year ago

      @Rev-It Studio orait..thnks boss

    • Rev-It Studio
      Rev-It Studio  Year ago +1

      Zafyr Adam salam,bagi saya a7 still okay untuk gaming,but a9 suits better kalau nk gaming dgn 6gb ram

  • Haiku Dhai
    Haiku Dhai Year ago +1

    What language is this? backing track sound like an Unbox Therapy.

    • MiLLa
      MiLLa Year ago +1

      this is malaysian language

  • Muhammad Imaduddin

    kalau boleh, pakai bahasa melayu sepenuhnya. ini tidak ada terselit2 perkataan english. sekadar pendapat.

  • ee car
    ee car Year ago

    nice review. very thorough. like it.

  • one time
    one time Year ago +15

    Nak review samsung cakap pasal samsung je la...

  • one time
    one time Year ago

    Ip kamera tak best la bro

  • Khairunnisa Aqilah

    Antara samsung a7 dgn oppo f9, which is lebih better? Kalau tak keberatan boleh review dua model phone samsung a7 dgn oppo f9?

  • Shafitri seven
    Shafitri seven Year ago +5

    iphone , apple .. hahahaha .. tak abis2 .. relax jenama lain akan kejar IPHONE .. iphone XS pun dah tak ramai peminat hahaha

    • The Pakerian
      The Pakerian Year ago +2

      alahh fone apa pun takdak apa lah, janji boleh wasap fb tweeter IG youtube ambik gambor oklaaa

  • beatthelimit 01
    beatthelimit 01 Year ago +1

    Nak tanya sikit..mid range tu apa?

    • Rev-It Studio
      Rev-It Studio  Year ago +1

      Anis Azwa salam,mid range tu adalah phone yang bukan high end/flagship ,it stays at the middle production yg phon orang mampu milik 😇

  • Nurul Izzati
    Nurul Izzati Year ago +1

    Ade support fast charging tak a7 ni..?

  • jessica lim
    jessica lim Year ago

    J6+ review bha 🙏🏿🙏🏿

  • Salleh Salleh
    Salleh Salleh Year ago +1

    nak cakap melayu..cakap melayu je lah...ni campo2..opo kono lah jang jang..

  • Dak Gedik
    Dak Gedik Year ago +1

    Ermm mampu tengok je..mmg x mampu da xdpt brim huhu

  • Jabri Jabri
    Jabri Jabri Year ago

    M☺

  • Daniel Rais
    Daniel Rais Year ago

    3:40 OUCHH

  • ikmal hakim
    ikmal hakim Year ago +27

    Kau kena change ur own style bruh, kau review 1 product which is samsung, kau cite la psl samsung jgn selit tentang another product like iPhone etc. Okay bro?

    • Along Pjx
      Along Pjx Year ago +1

      Iphone user triggerd ahha

    • Rev-It Studio
      Rev-It Studio  Year ago +1

      ikmal hakim baik bro,terima kasih ye bagi pendapat.Mungkin kami briefly talk about smartphone kan,and this topic meluas.But thank you atas teguran ye 🙏🏻

  • Hi
    Hi Year ago

    Test Pubg

  • Langsayas Patualang
    Langsayas Patualang Year ago +106

    Ko klu nk buat review sesuatu hp blh tak jgn compare android yg low range dgn product apple yg nmpk sgt mcm ko perlekehkan android..skrg ko review A7 so focus jer la dgn ape yg ade kt hp tu,dgn harga 1.3k ko asyik nk compare dgn ip yg dh tentu harga more dari tu..bukan skli ko sebut ip,tapi beberapa kali..sorry utk video ni aku unlike..

    • Izzhaan Safwan
      Izzhaan Safwan 4 months ago

      Aku setuju bro

    • yan saiyan
      yan saiyan 9 months ago +1

      iphone harga 5k pun tak blh lawan camera asus yg harga 2k wkwk

    • Hisui Ryu
      Hisui Ryu Year ago

      So true !

    • Zairam Hadi
      Zairam Hadi Year ago +6

      Ya bro ya right . Asyik nk compared dgn iphone. Typically apple fanboy . Pui

    • Scorpio Rose
      Scorpio Rose Year ago

      @The Knight of JANJIANG u are right.. Android is universal..

  • Alex Frank
    Alex Frank Year ago +2

    Bro tlg review Honor 8x

  • ruzaine abu kassim

    done subscribe! good joob guys. keep on doing your things!!! 👍

  • Borneo Warrior
    Borneo Warrior Year ago

    Nice trus sub support YT Malaysia

  • Syafiq Azman
    Syafiq Azman Year ago

    Bila tutup mata. Rasa mcm syed sadik bercakap

  • Aiman gamers and fishing pro

    Assalam try review realme c1 dgn oppo a3s

  • جيمي جيمي
    جيمي جيمي Year ago +1

    Secara peribadi jik dibandingkan dengan A7 yang terdahulu, ak suka A7 2016 sebab bila pegang fizikal phone tu mmg best sbb berat sikit berbanding A7 2018... tp kualiti kamera, mmg tak dpt dinafikan yg model 2018 jauh lebih aummmmm.... jauh lagi murah lak tu.... cissss beza 6rat dgn model A7 thn sebelum2nya...

    • جيمي جيمي
      جيمي جيمي Year ago

      @Fitry Lol eh typeC??? Tu model thn berapa?

    • Fitry Lol
      Fitry Lol Year ago

      @جيمي جيمي eah aku punya type-c

    • جيمي جيمي
      جيمي جيمي Year ago

      @Fitry Lol A7 2016 guna micro usb je... tp rege... 1.8K

    • Fitry Lol
      Fitry Lol Year ago +1

      A7 lama guna type c tapi dia downgrade yg baru ni

  • You Played Yourself
    You Played Yourself Year ago +1

    I don't understand the language but you seem like Unbox Therapy.

  • Sixth Serenade
    Sixth Serenade Year ago

    Aku tekejut waktu beli tu tgok usb die bkn type c punye sbb A7(2017) guna type c

    • Luqman S
      Luqman S Year ago

      Dorang kurangkan cost. A7 2017 dkt RM2k starting price.

    • ee car
      ee car Year ago

      type c tu macamne?

  • Sixth Serenade
    Sixth Serenade Year ago +1

    Yehhh aku baru beli smlm tapi aku beli sbb A7(2017) dah rosak😭😭😭😭still sedihh even dah ada A7 yg baru

    • Muhammad Ali
      Muhammad Ali Year ago +1

      @Sixth Serenade ok...tq sbb respond....

    • Sixth Serenade
      Sixth Serenade Year ago +1

      @Muhammad Ali tuk student ok x lag pun ltk file2 besar pun ok lagi

    • Muhammad Ali
      Muhammad Ali Year ago +1

      @Sixth Serenade ooo...klau untk student ok x?? Nk ltak file2...rsanya lag x??

    • Sixth Serenade
      Sixth Serenade Year ago +1

      @Muhammad Ali setakat ni ok cuma kadang2 aku x tau nape aku main pubg kang kadang lag

    • Muhammad Ali
      Muhammad Ali Year ago +1

      Prestasi mcam mna bro??ok x??..ad lag?

  • mohammad yusri
    mohammad yusri Year ago +1

    Cpu dgn gpu???? Review dh ok tp klo blh bg full details tulisan kt screen kenan ke kiri ke..

  • firdaus ibrahim
    firdaus ibrahim Year ago

    Memang dah plan nak beli siap tgk spec phone ni apa semua. Tapi kat Malaysia kenapa takda yg 6GB RAM punya? Yg ada cuma 4GB RAM version sahaja. Mana boleh cari ye yanc 6GB RAM punya?

    • Adam Daniel
      Adam Daniel Year ago

      Pocophone je harga sama cam A7 2018 . Kedai dia ade kt ioi city mall ,mid valley n klcc (kot)

    • mizellecherry
      mizellecherry Year ago

      Semlm tgk channel misai gadget asus punya phone ada 6gb. Cuba check phone tu preorder hg rm899 ke rm900 lebih

  • Kug han
    Kug han Year ago

    cmne nak amik mirror selfie kt samsung a7? roger guys ke phone samsung mmg tkde mirror selfie mode?

  • Hafiz Jumat
    Hafiz Jumat Year ago

    good review bro..keep it up

  • Nur Aisah Rahim
    Nur Aisah Rahim Year ago +1

    Disebabkan review nie 😂 saya beli samsung A7

    • Ruffman 39
      Ruffman 39 Year ago

      @Nur Aisah Rahim dkt setting camera tu ada voice control untuk tangkap gambar tak

    • Nur Aisah Rahim
      Nur Aisah Rahim Year ago

      @Ruffman 39 tapi kalau nak lagi better try A9...kawan dah saya beli....

    • Nur Aisah Rahim
      Nur Aisah Rahim Year ago

      @Ruffman 39 quality camera...not bad guys berbaloi dgan hrga..video cntik...kalau kena lighting gmbar jadi lagi cntik

    • Ruffman 39
      Ruffman 39 Year ago

      @Nur Aisah Rahim kualiti camera cun tak

    • Nur Aisah Rahim
      Nur Aisah Rahim Year ago

      @fatin shalala not bad...laa 😄untuk phone yg medium range berbaloi jugak...

  • sumy sumy
    sumy sumy Year ago +1

    Unbox Therapy Versi melayu terbaikkk 😁

  • idris amri
    idris amri Year ago

    macam mana nak dapat barang piorrr dalam kotak macam tu ye? beli kedai confirm dah balut dgn plastik je, dlm dh tentu kne kodek² dah

    • idris amri
      idris amri Year ago

      @zuyana Noor directD sy pernah beli...sampai² pun dah takde plastik seal tu, tak tau la kalau beli direct kedai die

    • zuyana Noor
      zuyana Noor Year ago

      directd

    • Nurul Aimi Syuhada
      Nurul Aimi Syuhada Year ago

      Pegi senheng. Dia bg yg unbox kalo kompom beli. Dia x bg yg display punya.